Kuja beer shop & bar voi olla keskustan keltanokka, mutta sen taustalta löytyvät juoma-alan veteraanit tuovat tamperelaisen olutkulttuurin iloiselle 20-luvulle – 18 hanasta ei valu tyhjiä lupauksia

TIEDOTE

16.09.2021

Julkaisuvapaa heti

Beer shop & bar Kuja täyttää BrewDogin tyhjäksi jättämän liiketilan perjantaina 17.09.21. Kujan ovet avautuvat kello 15:00 osoitteessa Ratinankuja 1, Ratinan ostoskeskuksen ja Koskikeskuksen välisellä kujalla. Nimeämisperusteluja tuskin tarvitaan?

Kuja on kaupungin uusin olutkeidas, sillä 100-neliöinen ja 65-paikkainen – ympärivuotinen terassi lisää kapasiteettia 26 tuolilla – tarjoaa pienpanimo-oluita sekä muita juomia 18 hanan lisäksi useammasta kylmäkaapista. Nimensä mukaisesti Kuja toimii myös olutkauppana, sillä yksi iso kylmäkaappi on omistettu ainoastaan markettivahvuisille, eli 5,5 % ja sen alittaville juomille. Ulosmyynti pyörii lain mukaisesti kello yhdeksään asti illalla. Toki kevyempiä oluita voi nauttia paikan päälläkin.

Kuja on auki rajoitusten mukaisesti ma–ti 14–22(24), ke–to 14–24 ja pe–la 12–24. Sunnuntaisin ovet pysyvät säpissä.

Beer shop & bar Kujan taustalta löytyy vankkaa juoma-alan osaamista, sillä pääomistajakaksikko, Mirka Riikonen ja Roosa Opas, on sementoinut kädenjälkiään tamperelaiseen oluttonttiin vuosia.

”Mirka on tuttu näky baaritiskien takaa, sillä hän on kaatanut kaikenlaista juomaa tamperelaisille jo 20 vuoden ajan. Oma taival alalla on hiukan lyhyempi, toki kasvot saattavat olla monelle tutut esimerkiksi Flindan tai Sohon tiskin takaa”, Kujan somestakin vastaava Opas tiivistää.

Pääkaksikon lisäksi taustavoimista löytyy vahvaa tulitukea, sillä asiantuntemusta on kerätty Kujalle riittämiin. Varmasti mielenkiintoisin nimi olutharrastajan vinkkelistä on alunperin Tampereella perustettu, nykyisin Suomen kärkipanimoihin kuuluva Salama Brewing, jonka omistajistolla on näppinsä pelissä uudessa shop & barissa. Kyseessä ei kuitenkaan ole Salaman tap room, vaan ihan oma ravintolansa. Toki Salaman tuotteita tulee tarjolle viljalti – niin hanaan kuin tölkkiinkin.

”Kujasta on muovattu viihtyisä paikka rennolle illanvietolle, johon yhdistyy laadukkaiden oluiden maistelu sekä hyvä (dj-)musiikki. Tarkoitus ei ole kuitenkaan puristaa mailaa liian tiukasti, tarjolla on nimittäin modernien oluttyylien lisäksi klassikoitakin. Oluiden ollessa juomapuolella valta-asemassa, jää tarjontaan tilaa kuitenkin myös muulle, esimerkiksi käsityösiidereille sekä laadukkaalle kahville”, Opas analysoi Kujan sortimenttia.

Juoman lisäksi Kuja kokkailee nälkäisille vegaanisia toasteja. Hyvä juoma ja ruoka kun kuuluvat oleellisti yhteen.

”All dogs welcome, always”, Opas huudahtaa loppukaneetiksi.

Lisätietoja:

Roosa Opas

baari@beershopandkuja.fi

040 127 1422

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑