Bierkkalan brändikaapit: Imbibe International – rajat auki itään

Venäläinen pienpanimo-olut on ollut melkoisessa nosteessa viime vuodet, ja Suomessakin on herätty vihdoin siihen, että itänaapurista tulee muitakin olutherkkuja kuin Baltika-sarjalaiset tai litran muovipulloissa myytävät viinalagerit.

Siksi uusin lisäys Bierkkalan brändikaappikavalkadiin on venäläisiä pienpanimo-oluita maahan tuova Imbibe International. Bierkkalan Imbibe-kaappi on ensimmäinen laatuaan, joten olemme innoissamme siitä, että saamme olla paraatipaikalla katsomassa, kun Venäjän ”mehut ja hillot” valtaavat alaa Pirkanmaalla.

Imbibe International on helsinkiläinen, vuonna 2017 perustettu maahantuontiyritys, joka siis tällä hetkellä keskittyy venäläisiin pienpanimo-oluihin.

”Emme kuitenkaan halua iäksi profiloitua venäläisiin juomiin, tai välttämättä edes olueen. Verkkoja onkin heitelty myös kirkkaammille vesille. Ja Keski-Eurooppa kiinnostaa olutvinkkelistä tarkasteltuna hyvin paljon. Mitään en voi vielä tässä vaiheessa paljastaa, mutta perästä kuuluu”, kertoo Imbibe Internationalin toinen perustaja Mikko Fedotov.

”Russian connectioniksi” itseään tituleeraavan Fedotovin lisäksi maahantuontiyrityksen takaa löytyy Johan ”Juuki” Forsström, joka on ainakin helsinkiläisille tuttu hahmo ravintolamaailmasta. Ja omistaahan Imbibe Internationalkin osuudet mm. Konepaja Biergartenista sekä uudesta laatubaari Hanahuone Juovasta – jälkimmäisestä löytyy myös oma ”Venäjä-loosi” merkkinä yhteistyöstä.

Töitä on tehty ja se alkaa näkymään konkreettisesti.

Imbibe Internationalin toiminta kiteytyy kahteen sanaa: Imbibing. Importing. Mitä termi imbibe tarkoittaa maahantuontifirman kaksikolle?

”To imbibe tarkoittaa alkoholin nauttimista. Ei varsinaista juopottelua, mutta kuitenkin enemmän kuin nautiskelua”, Fedotov analysoi ja antaa puheenvuoron Forsströmille:

”Se on myös kulttuurien imemistä. International taas tarkoittaa, että haluamme imeä sisäämme kulttuuria kaikkialta maailmasta, vaikka Venäjä onkin vielä meidän ainoa kohdemaa”.

Ainoa tai ei, niin Venäjä on, kuten sanottua, alati nouseva olutmaa, ja osa itänaapurin pienpanimoista on jo kansainvälistä kärkitasoa. Varsinkin modernimmat oluttyylit Venäjällä osataan; Stammin NEIPA:t, Black Catin smoothie sourit, AF Brew’n vahvat stoutit ja lista jatkuu.

Vaikka Venäjällä mikro-IPA:n raja voikin joskus kivuta 4,3-prosenttiin, niin hiljalleen itänaapurissa on alettu ymmärtämään myös se, että matalaprosenttisempikin olut voi olla hyvää. Ja sitä hedelmää me pääsemme nyt Bierkkalassakin maistamaan, kun Imbibe Internationalin kautta kulkeutuu yhä enemmän venäläisiä mehuja ja hilloja myös markettivahvuisina.

Imbibe Internationalin kaappi kaipaa ehkä vielä ulkokuoriin teippauksia ja hyllyille lisää olutta. Mutta älä kulje onnesi ohi, sillä kyseessä on melkoinen herkkukaappi.

Tervetuloa Bierkkalaan, Imbibe International.

Löydät Venäjä-kaapin Sommelieren kulkuväylältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑