Bierkkalan brändikaapit: Olaf Distribution

Mitä ne on ne brändikaapit? Olemme saaneet lukuisia kyselyjä kylmäkaapeistamme; mitä ne ovat, kenen ne ovat, mitä ne sisältävät. Tämän juttusarjan tarkoituksena on vastata ainakin osaan kysymyksistä. Tällä hetkellä Bierkkalasta löytyy viisi brändikaappia: neljä maahantuojan ja yksi panimon. Aloitamme maahantuojista.

Mikkeller on varmasti tuttu nimi kaikille, jotka seuraavat pienpanimomaailman tuulia yhtään pintaa syvemmältä. Tai oikeastaan voisi sanoa, että Mikkeller on ollut se pinta jo pidemmän aikaa. Niin suureksi ja mahtavaksi alunperin käkipanimona vuonna 2006 aloittanut tanskalaisfirma on kasvanut.

Mikkeller? Otsikossa kun seisoo Olaf Distribution!

Olaf Distribution toimii tällä hetkellä Mikkellerin maahantuojana. Yksinoikeudella. Tuontivaltikka vaihtui Diamond Beveragesilta Olafille tämän vuoden alussa, kun uusi maahantuoja sai toimintansa käyntiin. Heti alussa Olafille oli selvää, että Mikkellerin oluet täytyy säilyttää kylmässä – olut kun tykkää siitä, että sitä säilytetään kylmässä. Näin syntyi ajatus omasta brändikaapista.

Bierkkala oli yksi ensimmäisistä lokaatioista.

”Olemme vierailleet Kööpenhaminassa useaan otteeseen, ja siellähän Mikkellerillä on lukuisia kauppoja sekä ravintoloita, joissa ulosmyynti omista Mikkeller-jääkaapeista on näkyvässä roolissa. Kun päätimme aloittaa yhteistyön, niin olikin helppo lähteä tarjoamaan Mikkeller-jääkaappeja valittuihin, olutvalikoimaansa panostaviin kauppoihin ja ravintoloihin. Tuomme maahan kauppavahvuisia oluita laajalla valikoimalla ja jääkaapit onkin kaupoissa mahdollista täyttää jopa kymmenellä eri Mikkeller-oluella. Kaappeja on nyt ympäri Suomen kymmenisen kappaletta ja lisää tulee pikkuhiljaa”, kertoo account manager Antti Rastas.

Rastas on olutihmisille tuttu kasvo Saimaa Brewingin palkkalistoilta, mutta tätä nykyä pienpanimoalan kivenkova ammattilainen pyörittää siis Olaf Distributionin toimintaa. Yksin hänen ei tarvitse silti töitään tehdä, sillä taustalta löytyy alati kasvava Olaf Brewing, savonlinnalainen panimo, joka ennen vuotta 2020 tunnettiin nimellä Mustan Virran Panimo.

Rastas kutsuukin maahantuontiosastoa leikkisästi panimon ”spin-offiksi”.

Mikkeller valikoitui Olaf Distributionin yhteistyökumppaniksi luonnollista reittiä, sillä panimon perustajalla ja toimitusjohtajalla Petteri Vänttisellä on ollut lämpimät suhteet Mikkellerin pääpiru Mikkel Borg Bjergsøn jo pitkään.

”Olemme tehneet yhteistyötä ja olleet yhteyksissä Mikkellerin kanssa jo kolmatta vuotta. Ensimmäiset kontaktit Tanskaan tulivat kun kutsuimme Mikkel Borg Bjergsøn Lappiin Arctic Brewers Retreat -tapahtumaan puhujaksi, ja teimme yhdessä oluen Suomen markkinoille (Party Like It’s 1475 Pils, toim. huom.). Itse Lapin tapahtuma jouduttiin lykkäämään hamaan tulevaisuuteen koronan takia, mutta yhteistyöoluen kautta syntynyt suhde Tanskaan kehittyi pikkuhiljaa ja maahantuontiyhteistyö alkoi vuoden 2021 alussa”, Rastas taustoittaa.

Siihen jääkö Mikkeller Olafin ainoaksi panimoksi, account manager ei vielä uskalla varmasti sanoa mitään.

”Toki pidämme silmät ja korvat auki maailmalle koko ajan.”

STT:n tiedotteen mukaan myös Bjergsø itse on innostunut yhteistyöstä:

”Olemme erittäin iloisia laajan Mikkeller-maahantuonnin aloittamisesta ja esittelemisestä suomalaisille craf beer -harrastajille yhdessä Olaf Brewingin kanssa. Viimeisen 1,5 vuoden aikana olemme rakentaneet Petterin ja hänen tiiminsä kanssa upean suhteen ja uskomme heidän kykyihinsä kasvattaa tulevaisuudessa Mikkellerin myyntiä Suomessa.”

Kuten sanottua, Mikkeller loi maineensa alkujaan käkipanimona, eli panimona, jolla ei ole omia tiloja tai laitteita. Varsinkin Belgian De Proefbrouwerij oli Mikkellerin maineen kannalta elintärkeä yhteistyöpaimo. Oikeastaan molempien maineen, sillä De Proef tunnetaan edelleen huippulaadukkana ”vuokrapanimona”.

Tänä päivänä Mikkellerin toiminta on kuitenkin laajentunut roimasti. Kiertolaiselämää ei ole kuitenkaan täysin unohdettu, sillä yhteistyö esimerkiksi juuri De Proefin tai kanssatanskalaisen To Ølin kanssa jatkuu pienempien erikoiserien parissa – joita Olaf Distribution tuo myös maahan.

Antti Rastas kertoo, että pienempien erien lisäksi Olaf tuo maahan Mikkellerin core-linjan oluita sekä reilusti myös alkoholittomia. Niiden markkina kun kasvaa kohisten, ja Mikkeller on ehdottomasti maailman parhaimpia alkholittomien oluiden valmistajia.

”Jääkaapeista löytää varmasti aina core-tuotteet. Tämän lisäksi tuomme maahan tasaisesti, yleensä kuukausittain, pienempiä erikoiseriä. Nämä tulevat Mikkellerin eri panimoilta ympäri maailman; San Diegosta, Kööpenhaminasta Warpigsiltä sekä Baghavenista”, Rastas luettelee.

Mikkeller-kaapin löydät Bierkkalan olutosastolta. Tervetuloa tutustumaan.

One thought on “Bierkkalan brändikaapit: Olaf Distribution

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑