Himon kasvot: Minä, Teemu Lahtinen

Kerro jotain itsestäsi?

Kysymys, jota monet vihaavat. Niin minäkin. Oli se sitten työhaastattelussa tai vaikkapa treffeillä, niin itsestään kertominen on todella kiusallista. Nyt minun pitäisi kuitenkin kertoa kuka olen.

Kerran se vaan kirpaisee.

Minä olen Teemu Lahtinen, myös liikanimellä Bönthöö bönthöö tunnettu olutmonitoimihahmo, nykyinen Panimo Himon myynti- ja markkinointivastaava. Se on pääroolini. Meillä roolit kuitenkin elävät, että ei lyödä titteleitä kiveen. Tai pensseleitä santaan.

Minun itsenäisesti tekemää olutta ette kuitenkaan koskaan tule juomaan. Se on lupaus. Siihen työhön rekrytoin oikean henkilön, pääpainija Kalle Hirvikosken. Jota kunnioitan päivä päivältä enemmän panimon edistyessä. Hieno mies.

Kuten tietysti myös Panimo Himon mahdollistaja, K-Citymarket Pirkkalan kauppias Petri Putila. Kaiken takana on kauppias. Se voisi olla otsikko, kun Himon kasvot katsovat Putilaan.

Itse päädyin tähän työhön sattumalta. Ehkä alun perin jopa hieman vastentahtoisesti. Eihän minusta nimittäin pitänyt tulla panimotyöntekijää. Olen kyllä tehnyt panimoille töitä, mutta muutaman päivän festarikeikat ja yhteistyöoluiden valmistamiset ovat kuitenkin hyvin kaukana siitä, että työskentelee panimolla, panimolle, täyspäiväisesti.

Tässä nyt kuitenkin ollaan, yhtenä Himon kasvoista. Ja se tuntuu pirun hyvältä. Vaikka vielä ei olla julkaistu yhden yhtä olutta, niin Himo on opettanut minulle paljon panimoalasta. Sekä ylipäätään firman perustamisesta. En olisi vielä puoli vuotta sitten uskonut raapustelevani kasaan liiketoimintasuunnitelmaa. Nyt sekin on koettu.

Olen aina ollut duunari, joka tekee työnsä ja häipyy paikalta. Varsinkin freelancer-hommissa. Nyt uskaltaisin jo sanoa, että Himo elää minussa ihan toisella tavalla kuin aiemmat työni. En ole enää niin sitoutumiskammoinen.

Ja aiempia töitä on piisannut. Ihan jo pelkästään pienpanimoalalla. Olen kuitenkin kertonut ne tarinat jo kyllästymiseen asti, joten epätäydellinen lista saa piisata tällä kertaa:

olutbloggari

olutzinen päätoimittaja

olutradion juontaja

olutfestarityöntekijä

oluttapahtumien järjestäjä

oluttastingien pitäjä

oluttoimittaja

olutkonsultti

Siinä on monta olutta. Kirjoitettuna ja juotuna. Minä valitsin aikoinaan, reilusti yli kymmenen vuotta sitten oluen, ja nyt tuntuu, että olut on valinnut minut.

”Into. Himo.” Sehän se Panimo Himon slogan on. Hyvin keksitty, vaikka itse sanonkin. Se kuvaa kahdella sanalla kaikkea sitä, miten tähän alaan suhtaudun.

Minä rakastan sinua olut. Himoitsen jopa.


Kuvat: Roope Jakonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑